Reset Password

Your search results
4. februára 2020

Autokemping = dobrodružstvo a nové zážitky

Kempovanie v aute, alebo karavane je skvelý zážitok pre všetkých aktívnych ľudí, športovcov, alebo aj rodiny s deťmi. Kempy sú veľmi často umiestnené v lepších lokalitách ako hotely, sú bližšie k plážam, jazerám či horám. Ak sa niekde pokazí počasie, stačí sadnúť do auta, prejsť pár kilometrov a môžete mať znova krásne počasie a užiť si tak dovolenku viac, ako keď ste viazaný na jeden hotel a má napríklad 3 dni pršať. Ak patríte medzi ľudí, ktorý sa na dovolenke “nudia” ak sú 10 dní na tom istom mieste, kravaning je pre vás to pravé, ak sa Vám niekde nepáči, viete sa kedykoľvek presunúť na nové zaujímavejšie miesto.

Camping Vidor

V kempoch ste viac odkázaný sami na seba. Sami si varíte, grilujete, máte svoj pozemok na opaľovanie a ste po celú dobu v prírode. Je pravda, že väčšina kempov má napríklad reštauráciu, stále sa to nedá úplne porovnať s hotelom. Niektoré, najmä väčšie kempy, vám umožňujú prenajať si súkromnú kúpeľňu s vlastnou toaletou, avšak pokiaľ je kemp dobre dimenzovaný, väčšinou sa jedná o zbytočne zaplatené peniaze. Vlastnú kúpeľňu odporúčame iba v zime na lyžovačke, keď si potrebujete vysušiť oblečenie a v karavane na to nemusí byť dosť miesta. 

Väčšina kempov leží priamo na cyklotrase a preto kemping ocenia najmä cyklisti. Pochvalovať si však môžu aj rodiny s deťmi. V našom autokaravane sa dá sledovať televízia aj za jazdy, a menšie deti tak vydržia dlhšie cestovať. My cestujeme s 2 malými deťmi (v čase písania 1 a 3 roky) a veľmi oceňujeme, že napríklad cestou do Chorvátska zastavujeme a jednu noc vieme prespať v kempoch v Rakúsku, alebo Slovinsku, keď už deti potrebujú zastaviť. Výhodou je, že v západnej Európe nájdete kemp, alebo stojisko pre karavany takmer v každej obci a nebývajú plné ani v letnej sezóne. Ak by aj bol obsadený nejaký kemp, v okruhu pár kilometrov nájdete určite nejaký voľný. Toto už úplne neplatí o kempoch vo vyslovene dovolenkových, prímorských destináciách, kde je potrebné spraviť včasnú rezerváciu, aby ste sa do kempu vôbec dostali. Odporúčame používať nejaký vyhľadávač kempov a vopred sa informovať o obsadenosti. My používame najradšej mobilnú aplikáciu camping.info.

Ak už sa rozhodnete ísť na dovolenku a vyskúšať niečo nové na jar, v lete, na jeseň či v zime, autokemping prináša slobodu a možnosti, ktoré inak nezažijete. Preto neváhajte, a rezervujte si náš autokaravan ešte dnes.

autokemping.sk
karavan
Category: autokemping
Zdieľať