Reset Password

Your search results
22. februára 2020

Villa Betula – kemping

Villa Betula


  V mesiaci október 2019 sme prvýkrát navštívili rezort Villa Betula, ktorý okrem vonkajších aktivít ponúka vnútorný priestor – tzv. Babyland. Je to výborná správa pre rodiny s deťmi, ktoré môžu navštíviť kemp počas celého roka a to bez ohľadu na počasie. 

Tento rezort je primárne určený pre rodiny s deťmi, ktoré sa chcú zabaviť a možno aj niečo priučiť vďaka milým animátorom, ktorý sú v Babyland-e k dispozícií. Čo sa týka ubytovania – je možné využiť penzión, prenájom mobilného domu, stacionárny karavan, alebo kemp (pre vlastný karavan či stan). Naša rodina využila práve možnosť kempu, ktorý sa nachádza v priľahlej časti pozemku Villa Betula vo vlastnom karavane. V období našej návštevy sme sa v kempovej časti nachádzali sami, bez iných kempujúcich susedov. 

Villa Betula ponúka až 90 elektrických prípojok pre karavany a stany na trávnatej ploche, v blízkosti sa nachádza reštaurácia, bar, altánok s ohniskom, toalety a sprchy, prírodný bazén, možnosť kŕmenia zvierat na zvieracej farme – napríklad kone, lamy, sliepky, husy a pod. V rezorte je tiež možnosť rezervovať si jazdu na koni vonku, alebo v hale, čo je príjemným spestrením dňa. V blízkosti – časť reštaurácia sa nachádza útulná recepcia, kde veľmi dobre vyškolený personál ponúkne práve všetky možnosti využitia služieb rezortu. V prípade, že patríte k náročnejším dovolenkárom, rezort ponúka aj rôzne masérske služby a wellness.

Vonkajšie aktivity

    V prípade vonkajších aktivít je pre deti najatraktívnejšie kŕmenie zvierat na farme, kde si môžete na recepcií zakúpiť balíček s krmivom, ktoré je pre ne nezávadné. Balíček je dostatočne veľký na to, aby ste nasýtili všetky zvieratá a vaše deti mali zábavu na minimálne pol hodinu. Ďalšou zábavnou aktivitiou je vonkajšia nafukovacia krytá atrakcia/hrad, kde mali deti možnosť využiť šmykľavky a rôzne iné hračky ako aj terénnu dráhu s autíčkami. Okrem atrakcie sa na pozemku nachádza veľké ihrisko s pieskoviskom a niekoľkometrový indiánsky stan, kde sa cez deň animátori snažia deťom pripraviť zábavný program. Čo sa týka samotnej lokality, bolo celkom sklamaním, že cyklotrasy neboli pre príjazd cyklo-turistov (najmä rodiny s deťmi) pripravené (resp. cyklotrasa viedla cez hlavnú cestu, čo sme považovali za nebezpečné). Našťastie služby v rezorte pokryli všetok náš čas a teda nám chýbajúcej cyklotrasy nebolo ľúto. 

Zvieratá vo Villa Betula

Rezort v rámci vonkajších aktivít ponúka v zime (ak je sneh) aj tzv. snowtubing, ktorý je pre deti absolútnou špičkou aktivit, pri ktorej sa môžu poriadne vyblázniť. Vlek vás vyveze na kopec, kde vás personál spustí z niekoľko metrovej dráhy v nafukovacích kolesách. Počas našej návštevy (v mesiaci január, kedy sme opätovne navštívili rezort) fungoval snowtubing 2x denne a to podľa rozpisu na recepcií – zväčša ráno a poobede.

Snowtubing

Vnútorné aktivity

    Mimo Babyland-u sa môžete nasýtiť v reštaurácií, ktorú musíme pochváliť za kvalitné jedlo a príjemný personál. Obsluha bola viac ako pripravená a zaškolená pre svojich hostí, všade sa nachádzajú hračky, pomôcky pre deti, čo rodičom uľahčuje situáciu. Pri recepcií sa tiež nachádza malá herňa pre deti. Recepcia ponúka na predaj rôzne magnetky, tričká s nápisom Villa Betula, suveníry, čo sme veľmi uvítali ako a aj naše deti.

Čo sa týka samotného Babyland-u, ten je (nie len) pri nepriaznivom počasí veľmi kvalitne pripravený pre návštevníkov, nachádza sa v ňom nespočetne mnoho rôznych atrakcií, hračiek, domčekov, oblekov, kuchyniek a príslušenstva, ktoré ocení nejeden rodič. Animátori boli veľmi nápomocný pre deti všetkých vekových hraníc. Priamo v Babyland-e sa nachádza bar, kde sa môžu deti aj rodičia občerstviť (ponúkajú smoothie, minerálky, koláče a pod.). 

Vybavenie v rámci kempu

V rámci vnútorného vybavenia sa pre kempujúcich nachádzajú aj práčovňa, výpust pre chemickú toaletu, záhradnú kuchynu, toalety a sprchy. Čo sa týka spŕch – tie sa v čase našej návštevy prerábali a teda nám bola sprístupnená sprcha v časti sauny. 

Hodnotenie 

Celkové hodnotenie (cena vs. kvalita) hodnotíme ako veľmi dobré. Na Slovensku sme nenašli iný rezort/kemp, ktorý by ponúkol toľko rôznych aktivít pre rodiny s deťmi. Navyše veľmi pozitívne a dobre naladený personál bol ako čerešnička na torte z celého dojmu na Villa Betula. Ako rodina s deťmi sme už teraz presvedčení, že sa do rezortu vrátime.

Category: autokemping
Zdieľať